Lajmet Arkiva
Pensionohet Noter Rasim Behluli Noter Rasim Behluli ka ushtruar detyrën e Noterit në Komunën e Rahovecit.     Biografi e shkurtër: Rasim (Xheladin) Behluli, është i lindur me datë 24.11.1955, në Rahovec ku edhe banon, i martuar dhe ka pesë fëmijë. Z. Behluli ka diplomuar në Fakultetin Juridik të Prishtinës në vitin 1980, ndërsa provimin […]
Oda e Noterëve të Kosovës në bashkëpunim me Projektin e Kodit Civil, me datë 14.11.2020, organizuan trajnimin e radhës online përmes platformës ZOOM me temë: “Regjimi pasuror martesor sipas risive në Kodin Civil“. Ligjerues në këtë trajnim ishte Prof. Haxhi Gashi, ekspert kyç i projektit, i cili edhe e udhëhoqi këtë trajnim ku ligjëroi temat “Pasuria […]
Oda e Noterëve të Kosovës në bashkëpunim me Projektin e Kodit Civil, me datë 11.11.2020,  organizuan trajnimin online përmes platformës ZOOM me temë: “Bartja e pronësisë dhe të drejtave të tjera pronësore dhe hartimi i kontratave”. Interesimi nga ana e noterëve për këtë trajnim ishte shumë i madh dhe nuk munguan diskutimet si dhe propozimet për […]
     ODA E NOTERËVE TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS NOTARSKA KOMORA REPUBLIKE KOSOVA / NOTARY CHAMBER OF THE REPUBLIC OF KOSOVO Këshilli Drejtues i Odës së Noterëve të Kosovës, në bazë të nenit 63 par. 2.4 të Ligjit Nr. 06/L-010, për Noterinë, nenit 19 par. 3.25 të Statutit të Odës së Noterëve, me datë 04.11.2020 […]
Prishtinë, 07.10.2020, Oda Noterëve së bashku me Fakultetin Juridik të Universitetit Publik i Mitrovicës “Isa Boletini“, nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit e cila marrëveshje ka karakter bashkërendimin e aktivitete për afirmimin e çështjeve aktuale në fushën e avancimit të jetës akademike dhe profesionale.   Z.Aliriza Beshi Kryetar i ODës së Noterëve dhe z. Agron Beka, Dekan […]
  Prishtinë, 07/10/2020 – Zëvendësministri i Drejtësisë, Florian Dushi ka pritur sot në takim Zëvendësministren e Ekonomisë dhe Ambientit, Burbuqe Deva-Bakija, Kryetarin e Odës së Noterëve të Republikës së Kosovës, Aliriza Beshi dhe Kryeshefi Ekzekutiv të Agjencionit Kadastral të Kosovës, Avni Ahmeti, me të cilët është diskutuar qëllimi dhe rëndësia e nënshkrimit të Memorandum Bashkëpunimit […]