Lajmet Arkiva
Pensionohet Notere Alije Gusia Notere Alije Gusia ka ushtruar detyrën e Noterit në Komunën e Prishtinës     Biografi e shkurtër: Alije (Iljaz) Gusia, ka lindur në Prishtinë më 25.08.1953. Shkollën fillore dhe Gjimnazin e kreu në Prishtinë. Fakultetin Juridik e regjistroj në vitin akademik 1972/73 ku u diplomua në vitin 1978. Fillimisht për pesë […]
Prishtinë 26 dhjetor 2020 – Oda e Noterëve e Republikës së Kosovës mbajti takimin vjetor të Kuvendit, online përmes platformës ZOOM. Në këtë takim, Kryetari i Odës së Noterëve z. Aliriza Beshi, hapi dhe drejtoi punimet e Kuvendit. Si pika të rendit të ditës u paraqiten për diskutim dhe aprovim: Raporti lidhur me aktivitetet e […]
Pensionohet Noter Naim Rrecaj Noter Naim Rrecaj ka ushtruar detyrën e Noterit në Komunën e Obiliqit.     Biografi e shkurtër: Naim Selim Rrecaj, është i lindur me datë 21.12.1955, në Llaushë, Komuna Skënderaj. Shkollën fillore e kreu në Llaushë dhe Skënderaj. Shkollën e mesme-gjimnazin poashtu e kreu në Skënderaj. Në vitin akademik 1974-1975 u […]
09-10.12.2020 – Agjencioni Kadastral i Kosovës në bashkëpunim me Odën e Noterëve mbajtën trajnimin për Noter, për qasje digjitale në sistemin e regjistrit për të drejtat pronësore. Ky trajnim është rrjedhojë e memorandumit të bashkëpunimit të nënshkruar ditë më parë.   Qasja digjitale në sistemin e regjistrit për të drejtat pronësore do t`ju jep mundësi […]
Oda e Noterëve të Kosovës në bashkëpunim me Projektin e Kodit Civil, me datë 05.12.2020, organizuan trajnimin e radhës online përmes platformës ZOOM me temë: “Rendi Ligjor i trashëgimtarëve, trashëgimtarët e domosdoshëm dhe procedurat gjyqësore”.  Ligjërues në këtë trajnim ishte Prof. Haxhi Gashi, ekspert kyç i projektit, i cili edhe e udhëhoqi këtë trajnim ku ligjëroi temat […]
Oda e Noterëve të Kosovës në bashkëpunim me Projektin e Kodit Civil, me datë 25.11.2020, organizuan trajnimin e radhës online përmes platformës ZOOM me temë: “E drejta e ndërtimit dhe qiraja afatgjate në tokë”. Interesimi nga ana e noterëve për këtë trajnim ishte shumë i madh dhe nuk munguan diskutimet si dhe propozimet për temën […]